Σάββατο 18 Μαΐου 2024

1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη- Έλληνες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης» Κωνσταντινούπολη 4-7 Απριλίου 2024

 





Από τις 4 έως τις 7 Απριλίου, παιδιά της Στ τάξης, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, καθώς και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, Νικόλαο Ιωαννίδη, Ευαγγελία Γκουγκαρά και Γαλήνη Πετρίδου, πραγματοποίησαν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη συμμετέχοντας σε μαθητικό συνέδριο.









Το 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη», διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στην Κωνσταντινούπολη, 4-7 Απριλίου 2024, υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Συνεργαζόμενοι Φορείς: η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.









Στόχος του Συνεδρίου, που έλαβε χώρα στον ιστορικό και πάντα φιλόξενο χώρο του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, ήταν να αναδείξει το έργο των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στο Εθνικό Δίκτυο, να δώσει “βήμα” στους/τις μαθητές/μαθήτριες να συναντηθούν, να τοποθετηθούν σε σύγχρονα ζητήματα περιβάλλοντος και αειφορίας στη βάση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, να εκφραστούν δημιουργικά, να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις τους και φυσικά να επιβραβεύσει την μαθητική δημιουργικότητα, συμμετοχή και δράση σε εναρμόνιση με τους στόχους του σύγχρονου σχολείου του 21ου αιώνα.

















Τις εργασίες του εγκεκριμένου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και από το ΥΠΑΙΘΑ Μαθητικού Περιβαλλοντικού Συνεδρίου πλαισίωσαν 110 μαθητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά και την ομογένεια, που συμμετείχαν με παρουσίαση. Με προφορική παρουσίαση συμμετείχαν 58 μαθητικές ομάδες και περισσότεροι από 1082 μαθητές από 34 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Ρόδο, Κάλυμνο, Σάμο, Ικαρία), αλλά και ομογενειακά σχολεία της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης. Με αναρτημένη παρουσίαση συμμετείχαν 51 μαθητικές ομάδες και περισσότεροι από 1000 μαθητές από 30 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη περισσότεροι από 2.100 μαθητές/τριες και 300 εκπαιδευτικοί!















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου