Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Μουσείο Παλιάς Τεχνολογίας από την Στ' τάξη



Σε μουσείο μετέτρεψαν οι μαθητές/τριες και οι δάσκαλοι της Στ΄ τάξης μια σχολική αίθουσα. Και το όνομα του μουσείου; 
Μουσείο Παλιάς Τεχνολογίας.


Όλα ξεκίνησαν από μια εργασία στο μάθημα της Γλώσσας που οι μαθητές/τριες έπρεπε να βρουν πληροφορίες για την εξέλιξη των οικιακών συσκευών. Ενώ γινόταν η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών/τριών κάποιος πέταξε την ιδέα: «γιατί να μην κάνουμε μια έκθεση παλιών συσκευών που να δείχνει αυτή την εξέλιξη;». Η ιδέα αγκαλιάστηκε από τους μαθητές που έσπευσαν το μεσημέρι να ρωτήσουν τους γονείς τους τι θα μπορούσαν να φέρουν στο σχολείο. Στη συνέχεια προέκυψε το ερώτημα για το ποιους θα καλέσουν στο μουσείο τους. Φυσικά τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου και γιατί όχι και τους γονείς τους.
Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, όλα ήταν έτοιμα. Τα θρανία μετατράπηκαν σε πάγκους, τα εκθέματα στήθηκαν, τα ταμπελάκια με τις σχετικές πληροφορίες τοποθετήθηκαν μπροστά στις συσκευές, ενώ γύρω από την έκθεση τοιχοκολήθηκαν και οι εργασίες των μαθητών. Παλιά σίδερα, παλιά ραδιόφωνα, γραμμόφωνα, πικάπ, τηλέφωνα, ραπτομηχανές, και άλλες συσκευές περίμεναν τους πρώτους επισκέπτες. Πρώτοι επισκέπτες οι γονείς των παιδιών της Στ΄τάξης. Η συγκίνηση των γονέων που επισκέφτηκαν το μουσείο ήταν έκδηλη, καθώς τους ξύπνησε αναμνήσεις από τα παλιά. Πρόθυμα μοιράστηκαν με τα παιδιά ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια που σχετίζονταν με τις συσκευές αυτές. Έτσι, θα λέγαμε ότι το μουσείο απέκτησε ψυχή και φωνή.
Στη συνέχεια, το επισκέφτηκαν μαθητές/τριες πολλών τάξεων του σχολείου. Τα παιδιά της Στ΄ πήραν το ρόλο του ξεναγού και λεπτομερώς εξηγούσαν στους υπόλοιπους μαθητές/τριες τη λειτουργία κάθε συσκευής. Το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο. Ήταν μια μέρα που οι μαθητές/τριες θα θυμούνται καθώς είχαν φτιάξει με φροντίδα και μεράκι ένα ολόδικό τους μουσείο! 
Οι δάσκαλοι της Στ' τάξης κ.Παπαδόπουλος Παναγιώτης και κ.Οικονόμου Αναστασία ευχαριστούν θερμά τους γονείς για την προσκόμιση των παλαιών συσκευών για την έκθεση.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την έκθεση: 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου