Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η Γ' τάξη συμμετέχει στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Tαινιών Mικρού Mήκους


Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:
Ολοκληρώθηκε  η συμμετοχή του σχολείου μας στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την  ΕΡΤ  Α.Ε και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου
Στο διαγωνισμό συμμετείχε η Γ' τάξη του σχολείου μας με βασικό υπεύθυνο και επικεφαλής τον δάσκαλο του Γ'1 και υποδιευθυντή, κύριο Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για χρονικο χαμένης παιδικοτηταςΗ κινηματογραφική ταινία που παράχθηκε έχει τίτλο ’Το χρονικό μιας χαμένης παιδικότητας’’ και παρουσιάζει  ένα  κορίτσι,  τη Σοφία, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο, εβδομαδιαίο πρόγραμμά της. Οι υποχρεώσεις της την πιέζουν ασφυκτικά και το βάρος πολλές φορές είναι για αυτήν αβάσταχτο. Η γιαγιά του κοριτσιού θα τη βγάλει από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσει στη λύτρωση, μέσα από έναν δρόμο που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι, μα όταν μεγαλώσουμε ξεχνούμε την αξία του…

Στόχος της ταινίας είναι να αναδείξει ζητήματα της καθημερινότητας των σύγχρονων παιδιών και να προβληματίσει τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά για την ορθή διαχείριση του ελεύθερου χρόνου που αυτά έχουν. Ευελπιστούμε πως η ταινία θα οδηγήσει πολλούς  γονείς στο να επανεξετάσουν κάποιες από τις αντιλήψεις που πιθανόν να έχουν για τις αντοχές των παιδιών τους. Κυρίως, όμως, ευχόμαστε να ενθαρρύνει τα παιδιά να προβληματιστούν για τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους και, λαμβάνοντας υπόψη τις αντοχές τους καθώς και τις πραγματικές ανάγκες της ηλικίας τους, να μη διστάσουν να διεκδικήσουν την ουσιαστική χαρά της νιότης τους!

Η συμμετοχή των παιδιών στην ταινία υπήρξε εντυπωσιακή. Συνεργάστηκαν αρμονικά και αποτελεσματικά για να πετύχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πάνω απ' όλα όμως απόλαυσαν την όλη διαδικασία, υποδύθηκαν ρόλους και βίωσαν νέες εμπειρίες!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα θέλαμε να ευχαριστούμε ιδιαίτερα την οικογένεια του κ. Δημήτρη  Κρημνιανιώτη, τον κ. Κων/νο Παραπάνη (εξ. συνεργάτη) και τους γονείς για την συμβολή τους στην παραγωγή της ταινίας. 

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά και όσους συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια, καθώς και όλους εσάς για τη στήριξη και τις όμορφες ευχές που μας απευθύνατε για την καλή πορεία της ταινίας μας.

Αξίζει να την παρακολουθήσετε όλοι στο βίντεο που ακολουθεί ή κάνοντας κλικ εδώ.

   Οι Δάσκαλοι και οι μαθητές της Γ΄τάξης 
του σχολείου

                                                                         

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου