Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

"Το χρονικό μιας χαμένης παιδικότητας" διακρίνεται στο διαγωνισμό "Βravo Schools" 2018


Ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» 2018 ολοκληρώθηκε! Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που αναπτύχθηκαν για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η συμμετοχή του σχολείου μας, η ταινία των μαθητών της Γ΄τάξης "Το χρονικό μιας χαμένης παιδικότητας", μας έκανε όλους για μια ακόμη φορά υπερήφανους. Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού αναδείχθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στο στόχο 3. "Καλή υγεία και Ευημερία" στην κατηγορία Μαθητική Δημιουργία. Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική αν αναλογιστούμε ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 200 σχολεία από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές. Επιπλέον, η διάκριση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Σηματοδοτεί την ένταξη του σχολείου μας στο Δίκτυο των Σχολείων-Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ (SGDs School Club).Αξίζει, λοιπόν, ένα ακόμη πολύ μεγάλο "Μπράβο" στους μαθητές και δασκάλους της Γ΄ τάξης καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία της ταινίας για αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Θα πρέπει να αναφέρουμε όμως και κάτι ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό. Η υψηλή διάκριση που απέσπασε, έδωσε στην ταινία μας νέα πνοή, νέα δυναμική. Γι' αυτό, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το ταξίδι της δε θα σταματήσει εδώ. Με την προσθήκη αγγλικών υπότιτλων θα συνεχίσει να ταξιδεύει προς τις χώρες του ΟΗΕ με σκοπό την περαιτέρω διάδοση του επίκαιρου μηνύματός της.

Μακάρι η ταινία αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για ακόμη περισσότερες προσπάθειες, από όλους μας, που να προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τους 17 Παγκόσμιους Στόχους.

Όλοι θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο.
Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί για να τον δημιουργήσουμε.

Τις διακρίσεις για τις καλύτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ καθώς και τις τελικές βραβεύσεις του διαγωνισμού μπορείτε να τις δείτε εδώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου