Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

4ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού Αυτισμός – Ελπίδα

ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ…ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ… ΤΡΕΞΤΕ
στον 4ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού Αυτισμός – Ελπίδα.

«Ο Βίκτωρας είναι ένα λιγουλάκι περίεργο παιδί… Δε μιλάει σχεδόν καθόλου, αποφεύγει να κοιτάει τους περισσότερους ανθρώπους στα μάτια, δεν κάνει εύκολα φίλους και το πιο μυστήριο; του αρέσει να στριφογυρνάει ένα κομμάτι σπάγκου στον αέρα για ώρες! Κι όλα αυτά γιατί ο Βίκτωρας τυχαίνει να ζει σε ένα μεγάλο άσπρο Αυγό με σκληρό, πολύ σκληρό τσόφλι! Τι συμβαίνει λοιπόν μέσα σ’ αυτό το μυστήριο Αυγό;» μας λέει η Εύα Βακιρτζή σε ένα ξεχωριστό βιβλίο για το φαινόμενο του αυτισμού, «Το Αυγό».
Η διαφορετικότητα πάντα ξενίζει, σοκάρει, φοβίζει, απομακρύνει. Ιδιαίτερα η νοητική διαφορετικότητα. Αποδεχόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία έναν άνθρωπο με σωματική αναπηρία από έναν άνθρωπο με νοητική αναπηρία ή ψυχιατρικές διαταραχές. Από εκεί και πέρα είναι προσωπικό ζήτημα εάν θέλουμε να ξεπεράσουμε τις εγκατεστημένες αντιλήψεις για το τι πρέπει να θεωρούμε φυσιολογικό, να εστιάσουμε στα θετικά και ενδιαφέροντα στοιχεία του διαφορετικού ανθρώπου και να εν τέλει να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητά του ως κάτι που κάνει την κοινωνία μας πιο πλούσια και πιο ενδιαφέρουσα.
Με αφορμή την παγκόσμια μέρα αυτισμού (2 Απριλίου), στην προσπάθεια του σχολείου να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες στη συμμετοχή τους στον 4ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού Αυτισμός – Ελπίδα, έγινε η παρακάτω παρουσίαση:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου