Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022




ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Τα παιδιά της Γ Δημοτικού συμμετείχαν σε μια καταπληκτική εκδρομή στο Φράγμα Θέρμης σε μια οργανωμένη δράση της   Ακαδημίας Πεζοπορίας και Επιβίωσης στη Φύση" . Το θέμα της δράσης ήταν "Βάζω στόχους, μαθαίνω από τα λάθη μου, και συνεργάζομαι ομαδικά". Κάλυψε τις θεματικές της ψυχικής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προαγωγής υγείας. 

Η δράση διήρκησε  όλη την ημέρα (περίπου 9-12) και έγινε στο περιβαλλοντικό πάρκο της Θέρμης. Υπεύθυνοι της δράσης ήταν: Εύχαρις Παναγοπούλου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας και ο κύριος Θερμίδης (Εκπαιδευτικός Ταξιδιωτικής Παιδαγωγικής, Οδηγός Βουνού). Τα παιδιά συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς της τάξης και την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου (η οποία είχε και την πρωτοβουλία). 

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο: πώς να αγαπούν τη φύση, να μην τη φοβούνται, να τη σέβονται, να μην την υποτιμούν, καθώς  και τι να προσέχουν όταν κινούνται στα δάση.  Να κατεβαίνουν , να ανεβαίνουν , να σκαρφαλώνουν και να αναρριχώνται με τον σωστό τρόπο. Να προσέχουν χνάρια και φωλιές από ζώα (αλεπούδες, αγριογούρουνα, δρυοκολάπτες). Να μην καταστρέφουν φυτά και καρπούς (μανιτάρια), Να προσφέρουν  πρώτες  βοήθειες. Να μυρίζουν , να ακούν τους ήχους της φύσης και να χαίρονται . Μετά από μια μακρά περίοδο αποχής από ομαδικές δραστηριότητες κι εκδρομές μια τέτοια δράση ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. 

Ευχή όλων , να ξαναβρεθούμε όσο πιο σύντομα γίνεται πάλι σε αυτά τα μέρη.














 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου