Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Οδηγίες Εγγραφής των Μαθητών στις Ψηφιακές Τάξεις

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των μαθητών στις ψηφιακές τάξεις που έχουν δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς παρακαλείστε να ενεργήσετε άμεσα ώστε :

  1. να ολοκληρωθεί η δημιουργία λογαριασμού των μαθητών σας στο ΠΣΔ (αναλυτικές οδηγίες έχουν δοθεί σε ανάρτηση στις 22/3/20). Να σημειώσουμε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί διαφορετικός λογαριασμός για κάθε μαθητή.
  2. να κάνετε μία φορά Eίσοδο στην πλατφόρμα e-me.edu.gr  χρησιμοποιώντας το username και το password του λογαριασμού του κάθε μαθητή στο ΠΣΔ (μία είσοδο για κάθε μαθητή ξεχωριστά). Μετά μπορείτε να εξέλθετε της εφαρμογής.
  3. να εισέλθετε μία φορά και στην πλατφόρμα eclass.sch.gr και να κάνετε "Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr" χρησιμοποιώντας το username και το password του λογαριασμού του κάθε μαθητή στο ΠΣΔ (μία είσοδο για κάθε μαθητή ξεχωριστά). Μετά μπορείτε να εξέλθετε της εφαρμογής.
  4. να στείλετε το username των μαθητών στους δασκάλους τους.

Στη συνέχεια θα αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί να σας "προσκαλέσουν" στις ψηφιακές τους τάξεις. Εφ' όσον γίνει αυτό, την επόμενη φορά που θα εισέλθετε στην εκάστοτε πλατφόρμα με τα στοιχεία πάντα του λογαριασμού του μαθητή στο ΠΣΔ θα μπορέσετε:

  • αν πρόκειται για την πλατφόρμα e-me, να βρείτε την σχετική πρόσκληση-ειδοποίηση πηγαίνοντας επάνω δεξιά στο καμπανάκι  και να κάνετε αποδοχή για να εγγραφείτε στην τάξη-κυψέλη 
  • αν πρόκειται για μάθημα στην πλατφόρμα eclass να επιλέξετε "Εγγραφή σε μάθημα" και να τσεκάρετε όλα τα μαθήματα που σας αφορούν.

Η πρόσβαση στις πλατφόρμες του ΠΣΔ έχει βελτιωθεί αισθητά. Παρακαλούμε επισπεύσατε τις παραπάνω διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν όλοι οι μαθητές στις ψηφιακές τάξεις του σχολείου μας το συντομότερο δυνατό.

Να επισημάνουμε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν όλες οι παραπάνω ενέργειες δεδομένου ότι ενδέχεται τα μαθήματα μίας τάξης να βρίσκονται και στις δύο πλατφόρμες. Όσοι λοιπόν έχετε ολοκληρώσει μερικές μόνο από αυτές αρκεί να υλοποιήσετε μόνο όσες υπολείπονται.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου