Τετάρτη 17 Απριλίου 2019


«Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο…
ας βγει κι από τη ζωή μας»




Το σχολείο μας οργάνωσε μια «Ημέρα υπέρ της φιλίας», κατά την οποία:

ü παρουσιάστηκαν, από ομάδα μαθητών και μαθητριών, με τη βοήθεια της θεατρολόγου Αγγελικής Ξυδά, θεατρικά δρώμενα για να αναδειχθεί η αξία της φιλίας, της συνεργασίας, της ομαδικότητας και για να καταδικαστεί η βία.






ü δημιουργήθηκε, από παιδιά διαφόρων τάξεων, μια αφίσα, έτσι ώστε να υποστηριχτεί το δικαίωμα … "Να μη σε πειράζουν", με τη βοήθεια της δασκάλας των εικαστικών Καπετανίδου Παρασκευής.



ü τυπώθηκαν και κολλήθηκαν στα σκαλοπάτια του σχολείου αντίστοιχα συνθήματα, σε διάφορες γλώσσες.


ü τα παιδιά της έκτης τάξης έγραψαν:
o  «Ο σχολικός εκφοβισμός καταστρέφει την ψυχολογία του παιδιού πολύ βίαιαα και το κάνει να αλλάζει πολλές γνώμες για τη ζωή».
o  «Η σχολική βία είναι ένα πολύ κακό φαινόμενο το οποίο γίνεται ανάμεσα στα παιδιά. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει γιατί πολλά παιδιά που το δέχονται κλείνονται στον εαυτό τους, δε θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο, φοβούνατι τους συμμαθητές τους,…αυττό πολλές φορές οδηγεί στον θάνατο γιατί κάποια παιδιά δεν αντέχουν κι αυτοκτονούν.για αυτό ό,τι κακό μας συμβαίνει πρέπει να το λέμε στους δασκάλους μας, τους γονείς μας, γενικά σε μεγαλύτερα άτομα που εμπιστευόμαστε και να μην κλεινόμαστε στους εαυτούς μας.»
o  «Κάποια στιγμή στην Τρίτη δημοτικού το είχα περάσει κι εγώ. Με χτυπούσαν, με έβγαζαν ψεύτρα και έκλαιγα. Δεν ήξερα τι να κάνω παρά μόνο να κλαίω. Τώρα κατάλαβα όμως πως πρέπει να μιλάμε, να μη φοβόμαστε»
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου