Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ομάδες Ρομποτικής στο σχολείο μας


Στο σχολείο μας και φέτος και στα πλαίσια των προσπαθειών για εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, δημιουργήσαμε 3 ομάδες ρομποτικής που αποτελούνται από μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, οι οποίες θα λάβουν μέρος στους Διαγωνισμούς Ρομποτικής της FLL, FLL JUNIOR και WRO



 

Ο φετινός διαγωνισμός της FLL είναι αφιερωμένος στη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα και τη φύση και επιδιώκει, μέσα από διαδραστικά και διδακτικά παιχνίδια και έρευνες, να αναδείξει τη συμβολή των ζώων στην καθημερινότητά μας. Σε μία πρώτη φάση, οι μαθητές που μετέχουν στον διαγωνισμό θα κληθούν να ερευνήσουν για ζώα που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, τις δυνατότητες εγκλιματισμού τους και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων και στη συνέχεια θα αναζητήσουν λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ορισμένα είδη. 
Ταλαντεύσου σαν πίθηκος, πέτα σαν νυχτερίδα και πήδα σαν βάτραχος είναι το θέμα στο φετινό FIRST® LEGO® LEAGUE Jr. της θεματικής σεζόν CREATURE CRAZE. Είτε μέσα σε ζωολογικούς κήπους, είτε σε μια φάρμα, είτε στην πίσω αυλή του σπιτιού σας, όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή με ζώα στις ζωές μας. 
Ο διαγωνισμός της WRO έχει θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο». Στην προετοιμασία των ομάδων μας συμμετέχουν ενεργά και οι γονείς των παιδιών χτίζοντας θετικούς επικοινωνιακούς δεσμούς συνεργασίας με το σχολείο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες μας που τη θεωρούμε δεδομένη και μόνο με τη συμμετοχή τους.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: 


 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου