Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το Glossomobil στο Σχολείο μας

Οι μαθητές/τριες των γερμανικών του 2ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Glossomobil” «Γερμανικά σε κίνηση», η οποία πραγματοποιήθηκε από ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του μαθήματος των γερμανικών.
Το “Glossomobil” είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Η δράση έχει στόχο να εμπλουτίσει το μάθημα των Γερμανικών με διδακτικό υλικό, μουσική, παιχνίδια και να φέρει τους μαθητές/τριες σε επαφή με τη γερμανική γλώσσα και το γερμανικό πολιτισμό.
Μια γλώσσα, μια κουλτούρα και ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και φυσικά με ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό, μας υπόσχεται αποκλειστικά ευχάριστες εμπειρίες σε γερμανικό φόντο, συνδυάζοντας την εκμάθηση των γερμανικών με παιχνίδι και τραγούδι.
Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας σε συνεργασία με το Goethe–Institut. Το Glossomobil λοιπόν στάθμευσε στο 2ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, γιατί τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη βιωματική μάθηση και στην επαφή με τη γερμανική γλώσσα και το γερμανικό πολιτισμό. Ένα μάθημα διαφορετικό, με δημιουργικότητα και φαντασία...
Και πράγματι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή με προθυμία αλλά και ενθουσιασμό στις δράσεις και τα παιχνίδια που τους παρουσίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
...Και εμείς οι καθηγητές πώς να μη νιώσουμε γεμάτοι, ικανοποιημένοι, όταν τα παιδιά μας χαίρονται μαθαίνοντας; Δεν είναι και αυτός ο στόχος μας; Πιστεύουμε σε μεγάλο βαθμό υλοποιήθηκε μέσω της δράσης αυτής...
Έπεται και συνέχεια... !!!!!!!
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
 

Οι καθηγητές γερμανικών: Αγοραστός Γιώργος και Κούτσικου Βασιλική

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου