Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση των μαθητών/τριών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η σεμνή ενημέρωση των μαθητών/τριών του σχολείου μας την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 από τη δασκάλα Γκουγκάρα Ευαγγελία για την ευαισθητοποίησή τους στο τόσο λεπτό θέμα της αναπηρίας.






Απολαύστε την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους, μια αληθινή ιστορία που προβληματίζει. Τα παιδιά, αν και διαφορετικά βρήκαν τον τρόπο να συνυπάρξουν και να γίνουν φίλοι, δείχνοντας πως οι διαφορές λύνονται μέσα από την προσπάθεια, τη θέληση και τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας.
O Νικόλας ένα «αλλιώτικο» αγόρι και η Μαρία γίνονται φίλοι.


Το βίντεο του “Οτινάναι” με τον παραολυμπιονίκη Α. Τσαπατάκη δείχνει πως πραγματικά είναι η ζωή για ένα ΑΜΕΑ...
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη παρουσίασε η εκπομπή “Ότινάναι” στο ΣΚΑΪ. Ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης βρέθηκε με το αμαξίδιό του στους δρόμους της πρωτεύουσας όπου ο ρεπόρτερ Θάνος Πασσάς προσπάθησε να του πάρει συνέντευξη.
Όπως έχετε ήδη όμως υποψιαστεί, οι δρόμοι της Αθήνας είναι τουλάχιστον αφιλόξενοι για άτομα με κινητικές δυσκολίες, οπότε ο Τσαπατάκης δυσκολεύεται να ακολουθήσει τον ρεπόρτερ, ο οποίος ως πεζός μπορούσε να προσπεράσει κολονάκια, παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κάδους σκουπιδιών και όλα τα υπόλοιπα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου