Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Τα πιο "πράσινα" Χριστούγεννα του Σχολείου μας!

Η εποχή που τα καταναλωτικά μας ένστικτα «χτυπάνε κόκκινο», δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα. Όλη η αγορά είναι γεμάτη με δώρα, χρώματα και φωτάκια. Δύσκολα λοιπόν κάποιος θα αντισταθεί στις όμορφες και λαμπερές συσκευασίες οι οποίες μας προκαλούν να τις αγοράσουμε είτε για εμάς είτε για κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο!
Ωστόσο φέτος εμείς στο σχολείο μας, σκεφτήκαμε, πως θα μπορέσουμε, να επιβαρύνουμε λιγότερο και το πορτοφόλι μας και το περιβάλλον, γιορτάζοντας και στολίζοντας οικολογικά, αποφεύγοντας έτσι τα περιττά έξοδα.
Τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, το χαρτί περιτυλίγματος, τα αλουμινόχαρτα έγιναν στολίδια για το οικολογικό μας χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πλαστικά καπάκια. Ο χιονάνθρωπος κατασκευάστηκε από χαρτιά ανακύκλωσης γλιτώνοντας το περιβάλλον από περιττά απορρίμματα.
Μιας και πλησιάζουν οι μέρες δεν έχουμε λοιπόν παρά να εφαρμόσουμε όλοι μας ότι μπορούμε από τα παραπάνω,και στα σπίτια μας,ώστε να περάσουμετα πιο «πράσινα» Χριστούγεννα, κάνοντας χαρούμενους τους γύρω μας, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη.
Συγχαρητήρια στα παιδιά που με τη καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Εικαστικών Χριστίνας Καραογλάνη δημιούργησαν όλα αυτά!
Χρόνια Πολλά και Οικολογικά σε όλους!!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου