Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στo 2o Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Η Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της καμπάνιας ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση με τίτλο «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», παρευρέθη στο Σχολείο μας για μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016.
Η κα Ράπτη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα τεράστια ποσοστά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία εμφανίζονται, κυρίως, στις κλειστές κοινωνίες της περιφέρειας.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από την κ. Ράπτη οι δράσεις και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταπολέμηση του φαινομένου και επεξηγήθηκε ο «κανόνας του εσώρουχου», μια απλή και ταυτόχρονα κατανοητή μέθοδος για να εξηγούν οι γονείς στα παιδιά τους τα σημεία του σώματός τους που δεν πρέπει να αγγίζουν τρίτοι. Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες για το πώς μπορούν οι γονείς να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις και με ποιους φορείς μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία για να ζητούν πληροφορίες και βοήθεια.
Σκοπός της εκστρατείας ενημέρωσης γονέων και δασκάλων, είναι τα παιδιά - από μόνα τους – να είναι σε θέση να διακρίνουν, να ξεχωρίζουν και να διαχειρίζονται περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, από τα πρώτα στάδια εμφάνισής τους.
Ουσιαστικό βήμα για την αποτροπή της σεξουαλικής κακοποίησης, με όλες τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει στην σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.
Στην εκδήλωση μοιράστηκε οπτικοακουστικό υλικό στους παρευρισκόμενους με τον «Κανόνα του εσώρουχου» και το παραμύθι – που έχει καταφέρει να ενημερώσει, με περίτεχνο τρόπο, πολλά παιδιά σχολικής, προσχολικής και νηπιακής ηλικίας για την σεξουαλική κακοποίηση - «Η Κίκο και το χέρι».




Το Μυστικό της Νίκης - Ιστορία κινουμένων σχεδίων



Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων


Παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ»



Μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες για να δείτε όλο το υλικό της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα "ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ":

Trailer - Το μυστικό της Νίκης
Συνοδευτικό κείμενο για το trailer - Το μυστικό της Νίκης
Το μυστικό της Νίκης - Ιστορία κινουμένων σχεδίων
Η Νεράιδα
Ο Δράστης
Nicky's secret - Animation video dubbed in English with English subtitles
Θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για "Το μυστικό της Νίκης"
Τηλεοπτικό σποτ "Η Κίκο και το Χέρι"
Παραμύθι "Η Κίκο και το Χέρι"
Οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς "Κανόνας των εσωρούχων"                   Πολυσέλιδη έκδοση     Δισέλιδη έκθεση
7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας
links: facebook "ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ"                                                                                    
facebook ONE in FIVE Campaign Greece
Δράσεις Εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ»
Εκπομπές
KIKO ΜΠΡΑΙΓ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου