Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Δράση “LITTER LESS”

Tο Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», χειριστής του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Wrigley συνεχίζει για έκτη σχολική χρονιά (2016-2017) την εκστρατεία “Litter Less” λιγότερα σκουπίδια. Το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα. Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 λοιπόν πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας την έναρξη του προγράμματος “Litter Less” με την προγραμματισμένη δράση που αφορούσε την καταγραφή των σκουπιδιών, ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και τα είδη κομποστοποίησης. Στη δράση έλαβαν μέρος μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης και αφού ενημερώθηκαν πρώτα για το λόγο και τις ωφέλειες του προγράμματος, έμαθαν για τα 7 βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος. Στη συνέχεια με ένα μολύβι και ένα τετράδιο στο χέρι και με μεγάλο ενθουσιασμό κατέγραψαν αυτά τα υλικά. Ακολούθησε διάλογος για τα αποτελέσματα της δράσης. Τα κάτωθι υλικά καταγράφηκαν σε χρονική διάρκεια μιας διδακτικής ώρας ευαισθητοποιώντας παράλληλα τους μαθητές για το θέμα της καθαριότητας της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Θα ακολουθήσουν δράσεις για τη συλλογή τους.

Καταγραφή απορριμμάτων που ανακυκλώνονται: 1 κάδος μεγάλος που περιείχε χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινόχαρτο, σακούλες πλαστικές
Καταγραφή απορριμμάτων που δεν ανακυκλώνονται: γόπες τσιγάρων, φτερά, χαρτιά τυρόπιτας, φαγητά
Απορρίμματα που κατεγράφησαν για κομποστοποίηση: μήλο, μανταρίνια.
Με τα πλαστικά καπάκια των μπουκαλιών που συλλέξαμε φτιάξαμε το οικολογικό μας χριστουγεννιάτικο δέντρο και για μπάλες χρησιμοποιήσαμε τα αλουμινόχαρτα από τα σάντουιτς. Στην συνέχεια των δράσεων οι μαθητές πρόκειται να ενημερωθούν για την ποσότητα των σκουπιδιών που συλλέγονται από τις καθαρίστριες του σχολείου και να μπει ο μεγάλος στόχος του προγράμματος για λιγότερα σκουπίδια στο σχολείο μας μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου