Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

14 ονειροταξιδευμένες φωτογραφίες από τοπία που κόβουν την ανάσα

Καθ΄ υπερβολή ο τίτλος, φυσικά. Και αυτό διότι υπάρχουν άπειρα άλλα μέρη ανά τον πλανήτη μας που είναι εξίσου πανέμορφα και θα μας αφήσουν άφωνους. Παρ΄ όλα αυτά όμως διαλέξαμε 14 περιοχές που άλλες είναι γνωστές άλλες όχι και τόσο, όλες όμως είναι τόσο όμορφες που αναρωτιέσαι θα μπορέσουμε ποτέ να τις επισκεφθούμε ή μόνο θα ονειροταξιδεύουμε μέσω των φωτογραφιών;
Η γυάλινη γέφυρα Dachstein στην Αυστρία
Πάνω από τα χιόνια του Dachstein στην Αυστρία μπορείτε να περπατήσετε σε μία από τις πιο ψηλές γέφυρες στον κόσμο. Πανέμορφη θέα, εκτός αν δεν σας αρέσουν τα ύψη οπότε δεν θα την απολαύσετε.
Εκεί που η έρημος της Ναμίμπια συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό
Η έρημος της Ναμίμπια στη νότια Αφρική είναι από τις πιο εντυπωσιακές ακτές στον κόσμο, δείτε την έρημο πως ...μιλάει με τον Ατλαντικό ωκεανό, μαγική θέα.

Το νησί Σκάι στη Σκωτία
Το νησί Σκάι στη Σκωτία είναι παγκοσμίως γνωστό για την απίστευτη ομορφιά της φύσης του, μαγεύει τον επισκέπτη με τα τοπία του, πανέμορφα βουνά, αρχαία κάστρα και καθαρός μπλε ουρανός.
Οι γνωστοί δώδεκα απόστολοι στην Αυστραλία
Οι Δώδεκα Απόστολοι είναι μία σειρά από ασβεστολιθικούς λόφους εκεί που σκάει ο ωκεανός στην παραλία Port Campbell στο Εθνικό Πάρκο της Αυστραλίας. Τους σμίλεψε η φύση χιλιάδες χρόνια για να μπορούμε εμείς να τους θαυμάζουμε.
Η αρχαία πόλη Παγκάν στο Μιανμάρ
Μία αρχαία πόλη γεμάτη βουδιστικά μοναστήρια και ναούς. Από τον 9ο έως και τον 13ο αιώνα ήταν πρωτεύουσα του βασιλείου του Παγκάν και εκείνη την περίοδο χτίστηκαν περισσότεροι από 10.000 βουδιστικοί ναοί κια μοναστήρια στην πεδιά του.
Η κορυφή Βικτώρια στο Χογκ Κογκ
Η κορυφή Βικτώρια βρίσκεται στο δυτικό Χογκ Κογκ και προσφέρει μία μαγευτική θέα της πόλης, κυρίως τη νύχτα με τα φώτα. 
Η γέφυρα του φεγγαριού στην Ταϊβάν
Εικόνες μοναδικές που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής, πόλος έλξης τουριστών στο Πάρκο Νταχού στην πόλη Ταϊπέι.
Οι λευκές βραχώδεις παραλίες του Ντόβερ στην Αγγλία
Η διάσημη παραλία στο Κεντ, τη χρησιμοποιούσαν οι ψαράδες στην αρχαιότητα για να μπορούν να προσανατολίζονται και να καταλαβαίνουν ότι φτάνουν στην Αγγλία. Αυτή η λευκή βραχώδης παραλία έκανε τους Ρωμαίους να ονομάζουν την Αγγλία "Αλβιώνα" από το albus που σημαίνει λευκός.
Η γνωστή γλώσσα Troll στη Νορβηγία
Αυτή η εντυπωσιακή προεξοχή σχηματίστηκε όταν ένα μεγάλο κομμάτι του βράχου αποκολλήθηκε από το βουνό και έμενε έτσι να στέκεται στον... αέρα. Βρίσκεται 350 μέτρα πάνω από τη λίμνη.

Το γνωστό βουνό Corcovado στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία
Ανεβείτε επάνω δίπλα στο άγαλμα του Χριστού και απολαύστε τη μοναδική θέα.
Το νησί του Πάσχα
Το Νησί του Πάσχα, στα ισπανικά Isla de Pascua και επίσης Ράπα Νούι στην ομώνυμη τοπική γλώσσα, είναι νησί της Πολυνησίας που βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό και είναι επαρχία της Χιλής.
Και να η δική μας μονάκριβη θέα από τη σπηλιά της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά 
Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.
Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία στο σπήλαιο κατοικούσαν οι Νύμφες.
Fjallabaksleid, στην Ισλανδία.
Πανέμορφη διαδρομή και θέα στο μέρος που δεν μπορούμε να το προφέρουμε με τίποτα, στην Ισλανδία.
Το πανέμορφο Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία
Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Βρίσκεται στην Βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Κάθε χρόνο ανεβαίνουν το βουνό περίπου 40.000 τουρίστες, σκαρφαλώνουν με οδηγούς και υποστηρικτικό προσωπικό. Πανέμορφο!


πηγή:  www.alfavita.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου