Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε' τάξης σε Ρωμαϊκά Μνημεία της Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 18 Μαϊου 2016 η Πέμπτη Δημοτικού του 2 Δ.Σ Ωραιοκάστρου πήγαμε μια υπέροχη εκδρομή στην Ρωμαϊκή Αγορά.
Κάναμε έναν περίπατο γύρω απο την Ρωμαϊκή Αγορά και στην συνέχεια μπήκαμε μέσα στην αγορά. Στην αρχή κάναμε περίπατο στον διάδρομο και μετά μπήκαμε στο αρχαίο θέατρο... Προτού φύγουμε από το θέατρο είπαμε να κάνουμε ένα θεατρικό, οι μαθητές δεν αρνήθηκαν και έπαιξαν το μικρό θεατρικό και κάναμε το διαλειμματάκι μας... Συνεχίσαμε και πήγαμε στα μαγαζιά και κάναμε περίπατο και συζητούσαμε μέσα στον διάδρομο.
Μετά από την Ρωμαϊκή Αγορά ακλούθησε το μνημείο Ροτόντα. Όταν μπήκαμε μέσα ο ξεναγός άρχισε να μας περιγράφει τα ψηφιδωτά, την Άγια Τράπεζα κτλ. Πήγαμε στην είσοδο της Ροτόντας και ο ξεναγός από το χάρτη μας έδειξε συγκεκριμένα σημεία. Φεύγοντας από την Ροτόντα ακολούθησε το μνημείο Καμάρα, όπου είδαμε τα γλυπτό ανάγλυφο. Τέλος κάναμε ένα διάλειμμα και απόλαυσαμε ένα δροσερό παγωτάκι.
Κάναμε μια βόλτα με τα παγωτά στο χέρι μέχρι να φτάσουμε στο Ανάκτορο του Γαλέριου. Όταν φτάσαμε κάναμε περίπατο γύρω γύρω από το Ανάκτορο, είδαμε το οκτάγωνο και πολλά άλλα μέρη. Το τελευταίο μνημείο που πήγαμε ήταν το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου και απολαύσαμε το πανέμορφο άγαλμα. Όπως σε κάθε εκδρομή έτσι και σε αυτή πήγαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Έτσι κύλισε η ήμερα και την απολαύσαμε.
Η μαθήτρια
Κ. Η.

Ζώντας σε μία πόλη πανέμορφη και με μεγάλη ιστορία σαν την Θεσσαλονίκη, μια βόλτα στο ιστορικό της κέντρο είναι σκέτη απόλαυση.
Στην τελευταία εκδρομή με το σχολείο μου, επισκεφτήκαμε την Ρωμαϊκή αγορά πάνω από την Εγνατία οδό. Αφού την είδαμε από ψηλά στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο εσωτερικό της.
Κατόπιν, περπατώντας φτάσαμε στην Ροτόντα που στα Ρωμαϊκά χρόνια συνδέονταν με την καμάρα και τα ανάκτορα. Δημιουργήθηκε με πρώτο σκοπό να γίνει το μαυσωλείο του Γαλέριου. Η Ροτόντα είναι το μοναδικό τζαμί που σώζεται μέχρι σήμερα στην Θεσσαλονίκη.
Κατηφορίζοντας λίγα μέτρα, φτάσαμε στην Καμάρα ή αλλιώς στην Αψίδα του Γαλέριου, όπου στα νεότερα χρόνια περνούσε από κάτω το τραμ και σήμερα αποτελεί δημοφιλή σημείο συνάντησης των ανθρώπων.
Για το τέλος αφήσαμε τα ανάκτορα που μας εντυπωσίασαν με το πλούτο τους.
Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με αγώνα ποδοσφαίρου πίσω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία όπου και νικήσαμε το 1ο σχολείο Γιαννιτσών.
Κατά την επιστροφή μας στο σχολείο η ψυχή μας ήταν πλημμυρισμένη με αμέτρητες εικόνες και συναισθήματα που μόνο μια μαγική πόλη σαν την Θεσσαλονίκη μπορεί να προσφέρει!!!
Η μαθήτρια
Μ.Σ.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκπαιδευτική επίσκεψη:


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου