Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ενημέρωση για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2016-2017

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2016−2017 σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας όπου και καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες και τα κριτήρια που θα επιλεχθούν οι μαθητές.


Για τους γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου που θα φοιτήσουν στο Δημοτικό και για τους γονείς των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο το επόμενο σχολικό έτος 2016-17, ενημερώνουμε ότι από 11 Απριλίου 2016 θα ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να μπουν με κλήρωση σε πειραματικά σχολεία και για όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε γραπτή δοκιμασία για τις πρότυπες σχολικές μονάδες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον πίνακα θέσεων και στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 13 Μαϊου 2016 και ο κάθε υποψήφιος δικαιούται να συμμετάσχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι γονείς οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. (http://depps.minedu.gov.gr/).
Στην περίπτωση των προτύπων γυμνασίων, η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη θα γίνει με γραπτή δοκιμασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Πρότυπα Γυμνάσια την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016. Με την ανωτέρω διαδικασία οι μαθητές/τριες αξιολογούνται σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα και  τα Μαθηματικά.
Στην περίπτωση των πειραματικών σχολείων, η εισαγωγή των μαθητών/τριών θα γίνει με κλήρωση σε κάθε σχολική μονάδα, η οποία θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2016 για τα Δημοτικά και στις 22 Ιουνίου 2016 για τα Γυμνάσια. Αρχικά θα διεξαχθεί γενική κλήρωση στην οποία θα επιλεγεί το 80% των προκηρυσσόμενων θέσεων, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι. Στη συνέχεια θα γίνει ειδική κλήρωση με την οποία θα επιλεγεί το 20% των θέσεων για μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι είναι: δίδυμοι ή τρίδυμοι, υιοθετημένοι, αδέλφια μαθητών που ήδη φοιτούν στο συνδεδεμένο πειραματικό δημοτικό ή γυμνάσιο, κλπ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου