Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η Πυροσβεστική στο Σχολείο μας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2016 στο Σχολείο μας. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν ένα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα του Σχολείου για ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών).

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στην αυλή όπου ο Διοικητής της Π.Υ. παρουσίασε το θέμα, ανέλυσε το φαινόμενο της πυρκαγιάς, τις πιθανές αιτίες πρόκλησης, ενώ παράλληλα μίλησε για τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Συζήτησε με τους μαθητές απαντώντας με απλό και κατανοητό τρόπο σε όλες τις απορίες τους.
Στη συνέχεια οι μαθητές φόρεσαν πυροσβεστικά κράνη, μπήκαν στο εσωτερικό του πυροσβεστικού οχήματος, χειρίστηκαν τη μάνικα του νερού και δοκίμασαν ρίψεις. Η εμπειρία απ' την συγκεκριμένη δράση υπήρξε πολύτιμη και το σχολείο μας ευχαριστεί το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής τόσο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας όσο και το περιεχόμενο που έδωσε στην επίσκεψη.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου