Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη της Στ΄τάξης στην Πολιτική και Πολεμική Αεροπορία

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής των Αρχαγγέλων και της Πολεμικής Αεροπορίας, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την 113 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Μίκρας.
Στο αεροδρόμιο οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου, έμαθαν πώς γίνεται ο έλεγχος των επιβατών, βγήκαν στην πίστα του αεροδιάδρομου και τέλος είχαν την μοναδική ευκαιρία να ανέβουν στον πύργο ελέγχου και να συνομιλήσουν με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Εκεί οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από τη θέα, παρακολούθησαν απογειώσεις αεροπλάνων, μελέτησαν τους πίνακες ελέγχου και συνειδητοποίησαν την μεγάλη ευθύνη που έχει αυτό το επάγγελμα.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην 113 Πτέρυγα Μάχης, όπου τα παιδιά ανέβηκαν σε αεροσκάφος αεροπυρόσβεσης, γνωστό και ως καναντέρ, είδαν το εσωτερικό του και συνομίλησαν με τον πιλότο του. Ακόμη, παρατήρησαν τα μαχητικά αεροσκάφη F-4 Phantom II και F-5 Freedom Fighter, που στέκονται επιβλητικά στο χώρο της έκθεσης, καθώς και το περίφημο αμυντικό σύστημα Patriot, που αποτελεί την αντιπυραυλική αντιαεροπορική «ομπρέλα» της Θεσσαλονίκης. Τέλος, ξεναγήθηκαν στην έκθεση που παρουσίαζε τον οπλισμό και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην Πολεμική Αεροπορία, ακόμα και σε συνθήκες μάχης.
Ήταν μια επίσκεψη μοναδική, που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των μαθητών/τριών της Στ΄τάξης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου